top of page
Lichtmicroscopie

Asbestanalyse met lichtmicroscopie

Heeft u vermoedens van asbest in een gebouw of uw woning en wil u hierover zo snel mogelijk uitsluitsel?

 

Bezorg ons een staal en wij analyseren dit in ons laboratorium. Van zodra wij uw staal hebben ontvangen, krijgt u uiterlijk binnen de 48h het resultaat.

 

A&S Stonefish is een door de overheid erkend laboratorium voor identificatie van asbest in materialen. Met behulp van gepolariseerde lichtmicroscopie (PLM) onderzoeken we uw staal op de aanwezigheid van asbest, conform de werkmethode HSG248.

 

Hou hierbij rekening met volgende zaken: 

  • Voor een analyse is er een staal nodig van ongeveer een klontje suiker groot.

  • Omwille van uw en onze veiligheid vragen wij om dit staal dubbel te verpakken in 2 dichtritsbare (ziplock) zipzakjes. Schrijf uw naam duidelijk met onuitwisbare inkt op de buitenste zak.

  •  Indien u meerdere stalen instuurt, mag u de aparte stalen in 1 grote ziplock zak samenvoegen. Markeer in dit geval goed op elk zakje over welk staal het gaat. 

  • Vul bij de bestelling onderaan de verplichte velden (*) in zodat wij over de nodige gegevens beschikken. 

  • Bezorg ons de stalen via de post of een pakjesdienst of kom deze binnenbrengen in ons kantoor (Frederik de Merodestraat 86a, 2800 Mechelen). Indien er niemand aanwezig is, kan u de stalen achterlaten in de daarvoor voorziene box in de inkomhal, in de groene brievenbussen in de hal van de inrit of in de brievenbus in de grote poort aan de straatkant.

  • U ontvangt via mail een analyserapport met het analyseresultaat. De factuur wordt achteraf per mail bezorgd.

  • Bij risicovollere toepassingen en niet-hechtgebonden asbesthoudende materialen (Gipsisolatie rond leidingen, pleisterwerk, …) is het aangeraden om de staalname door iemand met de nodige expertise te laten doen. In geval van twijfel, of indien u zicht niet comfortabel voelt, om zelf het staal te nemen, neem dan gerust contact op.

 

Onze staalname handleiding helpt u om op een correcte maar vooral veilige manier een staal te nemen. 

bottom of page