top of page
staalname door u

Asbestanalyse met lichtmicroscopie - Staalname van asbestverdachte materiaal door u

Met behulp van gepolariseerde lichtmicroscopie (PLM) onderzoeken we uw staal op de aanwezigheid van asbest, conform de werkmethode HSG248. Naderhand ontvangt u een analyserapport met een overzicht van uw stalen, hun referenties en de bijhorende analyseresultaten.

A&S Stonefish is een door de overheid erkend laboratorium voor identificatie van asbest in materialen. Stuur ons een staal en wij analyseren dit in ons laboratorium. Zo hebt u binnen enkele dagen uitsluitsel. Per staalanalyse betaalt u 50 € excl. btw. Hou hierbij rekening met volgende zaken: 

  • Voor een analyse is er een staal nodig van ongeveer een klontje suiker groot.

  • Omwille van uw en onze veiligheid vragen wij om dit staal dubbel te verpakken in 2 dichtritsbare zipzakjes. Indien u meerdere stalen instuurt, mag u de aparte stalen in 1 grote zipzak samenvoegen. Markeer goed op elk zipzakje over welk staal het gaat. 

  • Voeg ook steeds een staafafgifte formulier toe zodat wij over de nodige gegevens beschikken. 

  • Bezorg ons de stalen via een pakjesdienst of kom deze tijdens de openingsuren binnenbrengen in ons kantoor (Frederik de Merodestraat 86a, 2800 Mechelen). Indien er niemand aanwezig is, kan u de stalen achterlaten in de daarvoor voorziene box in de inkomhal.

  • Eens de analyse voltooid is, sturen wij u een rapport met hierin het resultaat per mail op. De factuur wordt kort hierop ook per mail bezorgd. Deze kan u via een gewone overschrijving betalen.

Onze staalname handleiding helpt u om op een correcte maar vooral veilige manier een staal te nemen. 

Voelt u zich niet comfomfortabel genoeg om zelf een staal te nemen?  Stonefish kan ook ter plaatse komen voor een staalname

bottom of page